Alla inlägg den 11 januari 2013

Av Love Borg - 11 januari 2013 17:32

Blir brydd själv av bokstäverna som dyker upp...Fanns visst nån Mr Strangelove...men han höll på med annat har jag för mig....


Fredag igen...oj va tiden går. Har jag tid, har du tid, har vi tid att filosofera över detta.


Tid är fundamentalt för vår tillvaro och är svår att beskriva. Frågan om tidens natur har engagerat vetenskapsmän och filosofer i alla tider.

Tiden innefattas vanligtvis som en del av universums grundläggande struktur, en dimension i vilken händelser sker i sekvens. Liksom en sträcka anger avståndet mellan två platser i rummet, anger ett tidsintervall "avståndet" mellan två händelser i tiden, alternativt ett händelseförlopps varaktighet. Den moderna fysiken sammanför rummets dimensioner och tiden till ett gemensamt begrepp - rumtiden - och slår med detta undan intuitiva begrepp som samtidighet och objektiv absolut tid.


En av tidens mest uppenbara verkningar är att en och samma plats i rummet kan ha olika, och med varandra oförenliga, tillstånd på grund av tiden. Den ena stunden kan platsen upptas av en stol och den andra stunden av en säng på grund av tidens gång. Denna förmåga att skapa variation är ett starkt skäl att tro på verkligheten av tidens gång.


En annan uppfattning är att tiden enbart är ett abstrakt begrepp som vi använder oss av för att skapa en modell av omvärlden, en matematisk konstruktion ungefär på samma sätt som tal. Tiden är då bara ett konceptuellt hjälpmedel för att vi ska kunna ordna och mäta händelser snarare än något verkligt medium. Många filosofer har under historien hävdat en sådan ståndpunkt.


Ett speciellt tidsrelaterat begrepp är nuet vilket innefattar de positioner i tiden som ligger närmast den subjektiva observatören. De händelser som inträffar före nuet kallasdet förflutna eller dåtiden, och det som inträffar efter nuet kallas framtiden. Notera att detta är subjektivt; relativitetsteorin har visat att något som befinner sig i framtiden för en person kan befinna sig i det förflutna för en annan...


Jaja, tror vi går vidare med lite mer påtagliga saker. T F A utmärkte sig idag igen. Dock var det andra som fick sin beskärda del av detta. I´m not even suprised... Jag, då....Jag bara ler.


Fick ett fantastiskt erbjudande som inte borde gå att tacka nej till...MEN jag är ju inte som alla andra jag inte !


Hade en tidig tanke om att åka norrut By Train mot björkarnas stad den här helgen. Dock blev det inte av så nu är det Bells som gäller...Såg att Z spelar ikväll så gäller det övertala ”chefen” att teven slås på...Förmatch ska det bli här hemma enligt Pal...Beefeether vs Bombay !!! Går väl att göra en Dry av båda kan jag tro.


Ni kanske läste om Toggelito å vargen...Har ju fler arbetsrelaterade männskor som gör speciella upptäckter... Jag menar, va sägs om denna något nerkortade version av ”Who´s that car” ??? - ska till träningen...vill inte springa eller gå....tänker ta bilen...nedsnöad och nedfrostad...öppnar bildörren...startar....sopar rent....skrapar....slår sig ner....luktar....tittar runt....tänker köra...luktar....tittar igen....tänder lyset....upptäcker....till sin fasa.....att det inte är....sin egen bil....nu är goda råd dyra....stänger av motorn....kliver ur....tittar runt....kollar nummerplåten...inte min...kollar bilmärket...inte samma...kollar färgen....inte samma....vafan....det snurrar....inte min bil !!! ....Jag springer....nädå....hittar sin bil en bil bort........................Jaja, otroligt nog så gick bilen att öppna och starta med en nyckel från ett helt annat märke ;-)) Sheakspeare skulle nog uttryckt sig ungefär såhär : My car, or not my car, thats the question.


Erbjudande nummer två....mat, dryck, afterski somewhere in the mountains....Kanske man får låna en nummerlapp från Semleloppet å en Stenmarksmössa så bör man väl va Stig Helmer inom några minuter ;-)) eller Frans Boorken Klammer i ”Hanekammrennen”


The Big Boy in the north skulle grädda 150 pannkakor sa han...det var så länge sen han åt pannkakor...The Middle Boy here in Happy Hudik kör choklad, chips å Monster å bygger forearms så the tatoo får plats...The Little One looking for....to beeing Liverpool....and trying to find a triple... Love loves them...Min tatuering då....Blir den av? Who knows?


Citatstunden…

Everything that can be invented has been invented. 
Commissioner, U.S Patent Office, 1899


Kom inte för sent till det du vill komma i tid till. 
A.A Milne


Internet är en fluga som kanske blåser förbi. Jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket tid, som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet.                                                  

                   
Ines Uusman, 1996, IT-ansvarig minister


"Den store ledaren har inget behov av att gå i täten - för honom räcker det med att visa färdriktningen."                 

Henry Miller


Om du inte slutat läsa fär länge sen så kanske du ska vara jordgubbsintresserad för att fortsätta ;-))


Beskrivning. Jordgubbe är ingen art utan en korsning (hybrid) av två amerikanska arter, jättesmultron (F. chiloënsis) och scharlakanssmultron (F. virginiana), den uppkommna hybriden korsades senare med parksmultron (F. moschata).

 

Användning. Jordgubbar är mycket vanliga i odling och flera namnsorter finns. Kommersiellt odlas mellan 20 och 30 miljoner liter/år i Sverige (Nationalencyklopedin 1993). Den uppsvällda blomaxeln, jordgubben, används till dessert, saft och sylt.

Etymologi. Svenska namnet jordgubbe användes under 1700-talet och 1800-talet som namn på parksmultron(F. moschata) som då var vanliga i odling. De första jordgubbarna (F. x ananassa) odlades fram i Frankrike under 1700-talet och kallades ananassmultron när de introducerades i Sverige, men då de slog ut odlingen av parksmultron tog de också över parksmultronets gamla namn.

Så det så !

Vi hörs / Loven

Presentation


Love B´s blogg. här kommer det att skrivas det som faller mig in, just för tillfället...

Länkar

Senaste inläggen

Liverpool

Klockan är

Omröstning

Vad gillar du bäst?
 Liverpool FC
 Se på Tv
 Läsa en bok
 Fiska
 Blogga

Vädret

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Fråga mig

0 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards